Chicken Tikka Masala | Enkelt Recept

Chicken tikka masala är nog den populäraste maträtten i Indiska restauranger i Sverige. Det är inte så konstigt med tanke på att det är så otroligt smakrikt. Nu kan du laga din egen chicken tikka masala och det är förvånansvärt enkelt. I detta recept så kommer vi att använda Pataks Tikka Masala Paste.

Följande ingredienser behöver du:

  1. 2 teskedar olja
  2. 1 lök
  3. 2 teskedar Pataks Tikka Masala Paste
  4. 200ml vatten
  5. 1 tesked ingefära & vitlökspuré 
  6. 250g tärnad kycklingfilé (använd paneer-ost för vegetarisk)
  7. 200g krossade tomater
  8. 100ml matgrädde
  9. 1/2 tesked socker (frivilligt)

Metod:

  1. Värm oljan i en stekpanna.
  2. Lägg till hackad lök tills den blir gyllene och mjuk.
  3. Lägg till Pataks Tikka Masala Paste, 100ml vatten och vitlök och ingefärapurén. Rör om regelbundet och vänta tills det tjocknar.
  4. Lägg till kyckling och låt stekas tills det får färg.
  5. Lägg till 100ml vatten och tomat, låt det koka, därefter låd sjuda utan lock i 10 minuter.
  6. Lägg till matgrädde och socker (frivilligt).
  7. Låt sjuda utan lock i 5 minuter.
  8. Toppa med färsk koriander.

 

 

Detta recept är taget från Pataks egna hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkommen till Taj Mahal Livs

De närmaste veckorna så kommer hemsidan att uppdateras. Det kan innebära att den inte fungerar på rätt sätt. Vi ber om ursäkt för besväret.